praktijk voor orthodontie vlissingen

dr. r.h.j. peerlings

papegaaienburg 48       |      4386 da vlissingen        |      (0118) 466 599

contactcontact.html
orthodontieorthodontie.html
orthodontistorthodontist.html
team
kwaliteitkwaliteit.html
instructiesinstructies.html
tarieventarieven.html
betalingbetaling.html
klachtenklachten.html
homehome.html
linklink.html
inschrijvenhttps://www.formdesk.com/peerlings/inschrijven
privacy
privacy.html

Voor het maken van afspraken en het geven van informatie is er een secretaresse werkzaam. De orthodontie-assistent zorgt voor de instrumenten en de materialen en kan een deel van de handelingen die nodig zijn uitvoeren. Denk daarbij aan het maken van afdrukken, het geven van poetsinstructies, het verwisselen van de draden bij een vaste beugelbehandeling en het plaatsen en verwijderen van beugels. Dit alles in opdracht van de orthodontist en onder controle van de orthodontist.

Een orthodontist werkt vaak in teamverband met andere specialisten zoals de kaakchirurg. Dit is nodig wanneer naast de beugelbehandeling ook een kaakcorrectie op volwassen leeftijd nodig is. Ook in specialistenteams die kinderen behandelen met een schisis, wat in de volksmond ook wel een hazenlip wordt genoemd, zit altijd een orthodontist.

De orthodontist is de behandelaar van de patiënt. Hij is specialist en verantwoordelijk voor alles wat er in de praktijk gebeurt. Voor een aantal taken wordt de orthodontist geholpen door een ander teamlid.