Een orthodontist is een tandarts die na zijn studie tandheelkunde een vierjarige fulltime specialistenopleiding aan de universiteit heeft gevolgd tot specialist in de Dento-Maxillaire Orthopaedie (Orthodontie). De orthodontist werkt nadat hij is ingeschreven in het Specialisten Register niet meer als tandarts, maar houdt zich alleen nog bezig met orthodontie.

Je gaat naar een
orthodontist als je tanden ver naar voren of scheef staan. Je gaat ook naar de orthodontist als je te weinig of te veel ruimte in je gebit hebt. Het kan ook zijn dat je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen waardoor je niet goed kunt kauwen. De orthodontist kan ervoor zorgen dat je tanden en kiezen mooi in de rij komen te staan en goed op elkaar passen. Hierdoor kun je beter kauwen. Rechte tanden zien er ook nog mooier uit en je kunt je gebit beter poetsen.

De orthodontist kijkt eerst hoe de tanden en kiezen staan. Soms heb je geen beugel nodig of ben je nog te jong voor een beugel. Als een beugel wel nodig is dan worden er afdrukken van het gebit gemaakt. Met de afdrukken worden gebitsmodellen gemaakt.

Ook worden er röntgenfoto's en gewone foto's van het gebit en van het gezicht gemaakt. Na het beoordelen van deze foto's en gebitsmodellen maakt de orthodontist een behandelplan. Dit behandelplan wordt samen doorgenomen en pas daarna wordt de beugel geplaatst. De meeste beugels worden eens in de vier tot acht weken gecontroleerd. Een orthodontische behandeling duurt meestal twee tot drie jaar. Daarna krijg je nog een beugel om het resultaat van de behandeling zo goed mogelijk vast te houden. Zo heb je heel lang plezier van een schitterend gebit en een stralende lach.

contactcontact.html
orthodontie
teamteam.html
kwaliteitkwaliteit.html
instructiesinstructies.html
tarieventarieven.html
betalingbetaling.html
klachtenklachten.html
welkomwelkom.html
linklink.html
inschrijvenhttps://www.formdesk.com/peerlings/inschrijven
privacyprivacy.html

praktijk voor orthodontie vlissingen

dr. r.h.j. peerlings

papegaaienburg 48       |      4386 da vlissingen        |      (0118) 466 599